4 Mayıs 2008 Pazar

Osmanlı Kahvesi

Bir istatistik sınavı çıkışıydı. Okuldan arkadaşlarımla önce Forum Bornova'ya gittik. Daha sonraAlsancak'taki kitap fuarına uğradık ve günün yorgunluğunu atmak için gelen bir öneriyleKordon'da bulunan Osmanlı Kahvesi isimli bir yere gittik. Daha önce önünden defalarca geçtiğimama içine hiç girmediğim bir yerdi Osmanlı Kahvesi. Çünkü dışarıdan sizi o kadar etkilemiyorama içeri girdiğinizde çok farklı bir şekilde etkileniyorsunuz. Önce suratınıza doğru esen keskinbir tütsü ve kahve kokusuyla karşılaşıyorsunuz. Kahveyi çok içmeyen bir insanın aklına bile kahve içme düşüncesini taze kahve kokusuyla getirmişler. Biz biraz kalabalık bir grup olduğumuziçin bizi arkaya koltuklu bölüme aldılar. Çok şık ama bir o kadar da alaturka tarzda olan koltuklaratmosfere oldukça uygun seçilmiş ve çok rahatlardı. Her yer krem ve kahverengi tonlarında döşenmişti sanki size inatla kahveyi anımsatıyodu. Kullanılan aksesuarlar Osmanlı dönemiyle alakalıydı ve çok ilgi çekiciydi, etkileyiciydi. Arkadan gelen müzik hafif ve rahatsız etmeyecek birşekildeydi ve Türk Sanat Musikisi çalıyordu. Hiçbirimiz bu tür müzik dinlemememize rağmen ortama, o kadar çok uyuyordu ki başka birşey çalsalardı asıl o zaman çok rahatsız olurduk sanırım. Bir diğer ilgimizi çeken şey ise satranç masaları oldu. Değişik bir şekilde dizayn edilmiş satranç masaları vardı. Kordon 'da bulunduğu için dışarıda da masaları vardı ve dışarıda oturmak ve denizi izlemek gayet güzeldir eminim. Servisleri çok iyiydi. Bize yaklaşımları , sadece kahve içmemize rağmen, çok iyiydi. Gece boyunca başımızda dikilip başka bir isteğiniz var mı diye soran tür garsonları yoktu. Bizi hiç rahatsız etmediler. Bu nedenlerden dolayı burayı daha çok tercih etmeyi düşünüyorum artık ve herkese en az birkez olsun denemesini tavsiye ederim.

4 yorum:

Melike Demirbağ Kaplan dedi ki...

Nerede burası tam olarak?

seda_ms dedi ki...

tam olarak kordonda sunsetin yanında hatta aynı sırada türk hava yolları da olması lazım. yanılmıyosam zaranın kordon tarafıyla komşu olması lazım.

seda_ms dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

orda calısmıs birisi olarak en son cümlelerinizde gecen,"rahatsız etmeyen garsonlar" düşüncenizin dogru olmadıgını bildirmek isterim.Sadece eleman azlıgı nedeniyle fırsat olmuyor :-)